Morotskaka

Mat & dryck2011-08-10 07:37

20 personer. 4 ägg, 4 dl socker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk bikarbonat, 2 tsk kanel, malen, 0,5 dl neutral matolja, 0,5 kg rivna morötter. Glasyr: 1 paket Philadelphiaost, 300 gram florsocker, 150 gram smör, 1 msk vaniljsocker.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna sedan oljan och morötterna i smeten. Smörj och bröa en panna och häll i smeten. Grädda långt ner i ugnen 40 till 50 minuter. Låt kakan svalna. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda de övriga ingredienserna till glasyren med smöret och vispa med elvisp tills det blir fluffigt. Bred på glasyren på kakan. Sedan var det klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!