Mormors äppelkräm

3-4 äpplen3 dl vatten3 msk socker1 msk potatismjöl

Mat & dryck2008-09-11 08:25
Mormor tog alltid tillvara på äpplena som hade trillat ner på marken. I stället för att slänga fallfrukten på komposten skar hon bort allt brunt och kokade sen kräm på de fina äppelbitarna. När jag var liten och mormor var på besök hemma hos oss, fick jag äppelkräm med mjölk till mellanmål. Eller rättare sagt, jag tillsammans med syskonen och alla grannbarnen på gatan som knackade på dörren när de hörde att mormor med den goda äppelkrämen var på besök.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Lägg ner äppelklyftorna i kokande vatten tillsammans med socker och koka dem mjuka. Rör ner potatismjölet i en skvätt kallt vatten för sig så att mjölet inte klumpar sig. När äpplena har kokats mjuka, rör ner potatismjölet utrört i vatten och ge krämen ett hastigt uppkok (några bubblor på ytan och sen är det klart).
Avsluta med att strö lite socker och kanel på ytan.
Gott tillsammans med kall mjölk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!