Minipajer med ädelost och päron
(16 st)En krämig ädelost med tärnat päron i formen innan äggstanning hälls över. Ljumma ska de allra helst avnjutas. Tillsammans med en rikhaltig grönsakssallad eller som tilltugg/förrätt till något gott i glas.@3c recept/indrag:1 rulle kyld rektangulär smördegEller gör en pajdeg:3 dl vetemjöl75 g margarin0,75 dl kesella1 krm äppelcidervinägerFyllning: 3 ägg (normalstora), 2,5 dl matlagningsgrädde, 1 krm salt, 1 krm pepparmix (eller svartpeppar), 1 litet päron och 100 g gräddädelost.
Vispa samman ägg med grädde och kryddor. Skölj, kärna ur och tärna päronet smått. Fördela i formarna tillsammans med smulad/tärnad ost. Skeda över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen 20-25 min eller tills ytan fått fin färg och äggstanningen stelnat. Låt pajerna svalna.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!