Minipajer med ädelost och päron

(16 st)En krämig ädelost med tärnat päron i formen innan äggstanning hälls över. Ljumma ska de allra helst avnjutas. Tillsammans med en rikhaltig grönsakssallad eller som tilltugg/förrätt till något gott i glas.@3c recept/indrag:1 rulle kyld rektangulär smördegEller gör en pajdeg:3 dl vetemjöl75 g margarin0,75 dl kesella1 krm äppelcidervinägerFyllning: 3 ägg (normalstora), 2,5 dl matlagningsgrädde, 1 krm salt, 1 krm pepparmix (eller svartpeppar), 1 litet päron och 100 g gräddädelost.

Mat & dryck2000-10-12 00:01
Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen i matberedare eller för hand. Kyl degen inlindad 1 timme i kyl eller 30 min i frys. Eller rulla ut smördegen på bakbord. Kavla ut den något. Ta med ett runt mått, ca 8 cm i diameter, ut 16 rundlar. Eller kavla ut pajdegen och ta ut enligt ovan. Klä bullformar av folie, som är 7,5 cm i överkant, med degen. Tryck upp den mot kanten. Nagga botten tätt. Ställ kallt ca 30 min (både de av pajdeg och smördeg).
Vispa samman ägg med grädde och kryddor. Skölj, kärna ur och tärna päronet smått. Fördela i formarna tillsammans med smulad/tärnad ost. Skeda över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen 20-25 min eller tills ytan fått fin färg och äggstanningen stelnat. Låt pajerna svalna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!