Medelhavsfisk med gremolata

1 1/2 påse frysta grillade grönsaker,"Brasador" av valfri smak1 msk olivolja500 g krossade tomaterflingsalt och nymalen svartpeppar efter smak5 hackade sardeller (kan uteslutas)4 fina fiskfiléer, t ex kolja, alaska pollock, hokiGremolata:rivet skal av 1 citron3 msk hackad persilja2 rivna vitlöksklyftorTill servering:kokt potatis eller pasta bröd och ost

Mat & dryck2004-02-26 11:54
Börja med att blanda ihop gremolatan och förvara i en plastburk med lock. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna eller traktörpanna. Fräs grönsakerna på hög värme ca 3 minuter. Häll på tomaterna och salta och peppra efter smak. Tillsätt sardellerna. Låt det puttra ett par minuter och häll sedan det i en ugnsfast form. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Så här långt kan du förbereda och förvara täckt i kyl. Låt i så fall grönsakerna svalna lite innan du lägger på fisken. Låt gå klart i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter tills fisken är fast men inte torr. Strössla på gremolatan före servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!