Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

6 dl matvete eller matkorn15 dl vatten3 msk oljasaft pressad av 1,5 citron3 dl bladpersilja, grovhackad15 cm purjolök, i tunna skivor2 vitlöksklyftor, pressade375 g cocktailtomater, delade— gurka, urkärnad, skuren i halvmånar4,5 krm flingsalt0,5 krm svartpeppar0,5 krm kajennpeppar300 g fetaost, i bitarPersilja eller korianderblad6 msk pumpakärnor, rostade

Mat & dryck2008-05-22 00:00

Gör så här:
1. Koka matvetet i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
2. Blanda ner olja, citron, persilja, purjo, vitlök, tomater och gurka i matvetet. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg på ostbitarna. Strö över lite örtgrönt och pumpakärnor vid servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!