Mat för golfare

Text, foto och grafisk form: Petter StahreCapris: 180 kr

Foto:

Mat & dryck2005-12-14 14:36
Först verkar boken Mat för golfare helt sjuk. Eller rättare sagt överdrivet smal. Men efter att ha bläddrat några sidor står det klart att författaren Petter Stahre är en både kunnig och väl genomtänkt person.
Det är förstås meningen att man ska studsa av titeln och indignerat fundera: Varför ska golfare ha särskild mat? Så klart att de inte måste. Men de behöver sund mat, anser författaren och det finns sällan inom räckhåll på golfbanan.
Han presenterar mellanmål för att ta med i golfbagen och som håller sig fräsch timme ut och timme in på en 18-hålsrunda. Det är olika wraps, smörgåsar och matiga muffins. Recepten varvas med vyer från golfbanor och pedagogiska foton på maten.
Han lagar även egna powerbars, dvs energibitar, alkoholfria drinkar och tipsar om nyttiga frukostar och huvudmål och så festmaten för att fira vinsten med.
Det är härligt modern matlagning med mycket grönsaker och spännande kryddor. Man behöver inte vara golfare för att boken ska komma till nytta. Det räcker med att vilja göra en utflykt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!