Marinerad kalkonfilé

(4 port)Sätt extra krydda på marinaden med färskriven ingefära.450-500 g kalkonfiléMarinad: 1 dl citronsaft, rivet skal av 0,5 citron, 3 msk flytande honung, 1 msk mango chutney (eller mango ketchup), 1 tsk färsk riven ingefära, 1 tsk salt

Mat & dryck2000-11-09 00:01
Tvätta citronen väl i ljummet vatten och riv skalet av halva citronen. Blanda samman med övriga ingredienser till marinaden. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i filén. Låt marinera, gärna över natten, i kylskåp.
Ta fram köttet och torka av det. Spar marinaden. Hetta upp fett i en gryta och låt filén ta fin färg runt om. Späd med marinaden och låt köttet eftersteka ca 30 min. Vänd det en gång. Låt köttet vila en stund innan det skärs i skivor.
Servera med buljongkokt ris som mot slutet av koktiden blandas med fänkål, paprika och rucolasallat.
Ansa 1 liten fänkål och strimla tunt. Skölj, kärna ur och strimla 1 röd paprika. Fräs fänkål och paprika i lite olja tills det börjar mjukna. Blanda ner i riset när 5 min av koktiden återstår. Riv ruccolablad och vänd ner. Krossa eventuellt 25 g valnötter och tillsätt till riset innan servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!