Marinad till grillat
Det är syran som mörar köttet. Lättast är att marinera i en plastpåse. Förslut påsen väl och vänd den då och då.
Grundmarinad:
0,5 dl vinäger, svartvinbärssaft, sherry eller vin (används rödvin, så tänk på att köttet inte ligger för länge, då kan det bli rödblått)
0,5 dl soja, 0,5 dl olja
2 citronskivor
2 krm svartpeppar
Blanda samman marinaden, skiva citronen och lägg den i.
Variera marinaden genom att krydda med kryddor som passar till det som ska grillas.
Tips:
Griskött: 2 krm ingefära eller 1 tsk curry
Nötkött: 1 tsk timjan eller 1 tsk rosmarin
Lammkött: 1 tsk rosmarin, 1-2 pressade vitlöksklyftor
Currymarinad: Ger frisk smak åt kyckling, gris kött och fisk. 1 dl curryolja (finns färdigblandad på flaska) 1 tsk vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vitt vin, 2 msk ketchup
0,5 dl pressad citron
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!