Marängtårta med limejordgubbar och vit choklad

(1 tårta ger 6-8 portioner) Beräkna fyra tårtor till 25 personer. Lägg på fyllningen straxt innan servering.3 äggvitor1 krm ättika eller citronsaft2 dl strösocker1/2 krm salt3 dl vispgrädde300 g jordgubbar2 msk florsockerrivet skal av 1 väl tvättad lime50 g grovriven vit blockchoklad

Marängtårta med limejordgubbar och vit choklad

Marängtårta med limejordgubbar och vit choklad

Foto: Staffan Claesson

Mat & dryck2006-05-17 17:58
Gör så här:
Börja med marängbotten. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till vitt skum med elvisp. Tillsätt ättika och socker. Vispa massan tills den är styv. Rita upp en cirkel på bakplåtspapper, ca 25 cm i diameter, och bred ut smeten på cirkeln. Grädda marängbotten i nedre delen av ugnen i 1 timme. Vispa grädden. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Blanda med florsocker och rivet limeskal. Bred grädden över marängen men spar ett par centimeter från kanterna. Ös upp jordgubbarna som en hög på grädden och strö över rikligt med riven choklad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!