Mammas köttbullar

Mat & dryck2011-07-10 10:45

Fyra portioner.

Det här behövs: 4 hg blandfärs, en knapp deciliter havregryn, 1 msk potatismjöl, 1 dl vatten, 1/2 dl matlagningsgrädde, 1 ägg, 1 msk riven lök, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm socker samt smör.

Gör så här: Blanda havregryn, potatismjöl, grädde och vatten och låt allt stå och svälla 15 minuter. Blanda ner ägg, lök, socker, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta samman. Forma färsen till köttbullar och lägg på en fuktad skärbräda. Bryn köttbullarna i smör. Skaka pannan då och då så att köttbullarna blir brynta runt om. Lägg över i en gryta och låt eftersteka några minuter. Servera med färskpotatis och till exempel inlagd gurka .

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!