Makrillsallad med äpple, 4 personer

1 påse babyspenat, ca 125—150 g, sköljd och torkad2 tunt skivade äpplen150 g förvällda gröna bönor2 skivade salladslökar8 halverade plommontomater, alt 2-3 vanliga i klyftor2 mjukkokta ägg i klyftor250 g rökta makrillfiléer riven i bitar, ca 3 stflingsalt och nymalen svartpeppar efter smaksmörgåskrasse till dekorationDressing:1 msk stark och söt senap1 msk vitvinsvinäger1/2 dl olivolja2-3 msk kallt vattensalt och nymalen vitpeppar efter smak

Mat & dryck2004-09-02 00:00
Börja med dressingen: Vispa ihop senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle och fortsätt vispa. Vispa hastigt i vattnet. Smaka av med salt och peppar. Blanda den sköljda och torkade spenaten med dressingen i en stor skål. Tillsätt äpplen, bönor, lök och tomater och salta och peppra. Vänd om lätt. Fördela på fyra fina tallrikar och arrangera makrillen och ägghalvorna ovanpå. Dekorera med smörgåskrasse. Bjud gärna fullkornsbröd till.

En ganska matig sallad där de syrliga äpplena fint bryter av den skarpa rökta smaken från fisken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!