Majspannkaka med vintersallad

(4 portioner) 1 ½ dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl½ tsk salt6 dl lättmjölk3 ägg1 liten burk majs, utan tillsatt socker, ca 200 gVintersallad¼ rödkålshuvud1 stor morot2 tsk flingsalt1 msk oliv- eller kallpressad rapsoljaev ½ urkärnad och finhackad chili (kan uteslutas)3 strimlade torkade aprikoser

Mat & dryck2009-01-15 09:09
Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en klumpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Häll av majskornen och tillsätt dem. Häll i en ugnsform, helst av teflon, (då behövs ingen smörjning) och grädda ca 30 minuter. Gör under tiden salladen: Strimla kålen fint och grovriv moroten. Blanda i salt och olja och krama med rena händer så kålen blir lite mjuk. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda om. Servera till pannkakan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!