Lök- och ansjovispaj
(4-5 bitar)Pajdeg:2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 100 g smör eller margarin, 1 äggula, 1 tsk timjanFyllning:1,5 dl mellangrädde, 2 msk vetemjöl, 1 burk ansjovisfiléer a 125 g, 2 mskhackad dill, 1,5 dl lagrad ost, 1 ägg
Låt degen vila kallt ca 1 timme. Tryck ut 2/3 av degen i pajform, ca 22 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel. Ställ formen kallt ca 30 min.
Vispa samman grädde med mjölet i en kastrull. Sjud såsen tjock.
Hacka ansjovisen fint. Rör ner den, dill, ost och ägg i såsen. Ta den från värmen.
Förgrädda pajskalet i ugn vid 200 grader, ca 5 min. Kavla ut resten av degen. Skär den
i remsor.
Häll fyllningen i pajskalet. Dekorera med degremsorna lagda som ett galler över fyllningen. Ev kan man i rutorna som bildas av gallret lägga
svarta, hela oliver.
Grädda pajen ytterligare 20_25 min. När den svalnat skärs den i tunna tårtbitar.
Lägg upp dem portionsvis. Garnera med dillvippor och en klick kall gräddfil.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!