Ljummen sallad med matvete, rostade grönsaker och chèvre

(4 portioner) 2 dl matvete3 1/2 dl vatten el kycklingbuljong1 liten squash i halvmånar150 g frysta gröna bönor2 skivade vitlöksklyftor1 paprika i grova bitar1 msk hackad färsk ros-marin, alt 1 tsk torkad1 msk olivolja4­5 strimlade torkade aprikoser, alt 2 msk russin 50 g sköljd babyspenat (liten bladspenat i påse)1/2 ask körsbärstomater150 g smulad chèvresalt och nymalen svart-peppar efter smakgärna lite Zetas Crema di balsamico på toppen (tjock balsamvinäger)Honungsdressing: 2 msk flytande honung 1 tsk söt senap1 msk äppelcidervinäger2/3 dl rapsoljasalt och nymalen svart-peppar efter smak

En mättande sallad med ljuvliga smaker.

En mättande sallad med ljuvliga smaker.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Mat & dryck2005-04-07 00:00
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda grönsakerna i en ugnsfast form med olivolja och rosmarin. Salta och peppra generöst. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter tills det fått lite färg. Koka under tiden matvetet under lock i cirka 15 minuter tills all vätska kokat in. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Blanda de ännu varma grönsakerna med matvetet. Häll över vinägretten och blanda i aprikoser och russin. Salta och peppra. Vänd i bladspenat och smulad chèvreost. Crema di balsamico kan vara mumsigt att droppa på salladen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!