Ljummen bulgursallad med kyckling

(4-6 portionr)3 dl bulgur, gärna fullkorn6 dl vatten el hönsbuljong1 msk olivolja1 tsk malen kanel1 tsk malen spiskummin1 burk svarta bönor250 g grillat hackat kycklingkött (finns färdigt i kyldisken)8 strimlade torkade aprikoser, gärna ekologiska1 näve rucola1 stor skivad avokado1 stor skivad apelsin2 klyftade färska fikon1/2 granatäppleflingsalt och nymalen svart­peppar

Mat & dryck2006-10-12 00:00
Gör så här:Koka bulgur och vatten eller buljong i 10—12 minuter. Låt ev överflödig vätska rinna av genom en sil. Hetta upp oljan med kryddorna. Fräs bulgur, bönor, kyckling och aprikoser lätt. Salta och peppra. Blanda i rucola och lägg upp på ett stort vackert fat. Toppa med avokado, apelsin, fikon och kärnorna från granatäpplet. Strö över ytterligare lite salt och servera direkt.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!