Lingonparfait med nötflarn

4 personer3 äggulor½ dl socker3 dl vispgrädde1½ dl lingonsylt

Lingonparfait med nötflarn.

Lingonparfait med nötflarn.

Foto: Emma Eriksson

Mat & dryck2010-09-16 09:00

1. Vispa äggulorna till vitt skum. Rör ner sockret.
2. Vispa grädden fast.
3. Vänd ner äggsmeten i grädden och rör försiktigt ner lingonsylten.
4. Häll upp i en form och ställ i frysen minst 5 timmar.
5. Ta fram cirka 15 minuter innan servering.

Nötflarn
100 g hasselnötter
1 dl strösocker
1 msk honung
100 g smör
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Hacka nötterna fint. Blanda med socker, honung och smör i en kastrull och låt smälta.
3. Tillsätt mjöl och mjölk och låt puttra i en minut.
4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, cirka en tsk per kaka. Inte mer än 10 per plåt, de flyter ut mycket.
5. Grädda mitt i ugnen cirka 5–6 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!