Lingonfocaccia

Mat & dryck2011-08-18 11:18

Till 1 bröd (1 normalstor långpanna)

INGREDIENSER:

1 paket jäst (50 g)
5 dl ljummet vatten (37 grader)
1 1/2 tsk salt
2 msk olivolja
125 g riven mozzarellaost (1 påse)
12 1/2 dl vetemjöl

Att toppa med:
1 dl lingon, gärna frysta
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk rosmarin
1 tsk flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
1. Smula jästen i bunke och lös upp den i ljummet vatten. Tillsätt salt, olivolja och riven mozzarella. Arbeta in 12 dl mjöl i omgångar. Täck och låt jäsa en dryg halvtimme.
2. Arbeta genom degen på arbetsbänken eller i maskin. För bästa resultat bör degen arbetas 10 minuter för hand eller 6-7 minuter i maskin. Platta ut degen i smord alternativ bakplåtstäckt långpanna. Täck och låt degen jäsa ytterligare en halvtimme.
3. Strö över 1 dl frysta lingon och tryck ner dem något i degen. Ringla över olivolja och avsluta med hackad rosmarin och flingsalt.
4. Grädda brödet 30 minuter mitt i 200 graders ugn. Tippa ur det färdiga brödet från långpannan och låt det svalna på galler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!