Lax med söt soja och stekt ris

Laxiléer finns att köpa frysta individuellt förpackade. Praktiskt för ensamhushållet. Har du lite basmatiris kvar sedan kycklingen är det gott att steka upp i lite olivolja eller sesamolja.1 laxfilé (fryst men tinad)ketchap manis (söt indonesisk soja)lite sesamfrösalt och nymald svartpepparTill servering1 portion kokt basmatiris1 tsk olivolja eller sesamoljasockerärtorflingsalt

Mat & dryck2007-02-01 00:00
Stek laxen hastigt i en panna i lite matfett eller i ugnen ca 15 minuter på 175º. Se till att den inte blir överstekt så den blir torr. Salta och peppra. Häll över ett par matskedar ketjap manis de sista minuterna. Hetta upp lite olja och stek riset under omrörning ett par minuter. Stek eller förväll sockerärtorna hastigt i kokande vatten. Salta. Servera laxen toppad med lite sesamfrön tillsammans med tillbehören.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!