Lättlagad kyckling med feta och timjan

4 port4 kycklingfiléer½ förp. fetaost (ca 100 gram)Färsk timjan1 ½ dl grädde3 msk SojaSalt och pepparVitlökssaltPotatisServera gärna med majs, morotsstavar och ev. grönsallad.

Foto: Tor Johnsson

Mat & dryck2009-01-30 16:22
Skala och koka potatisen. Slå på ugnen på cirka 200 grader. Skär ett snitt i kycklingfilén på tvären, nästan ända igenom. Lyft upp "locken" på kycklingfiléerna och lägg i en bit fetaost och en kvist timjan i var och en. Stäng "locken" igen. Placera de fyllda kycklingfiléerna i en ugnsfast form smord med lite rapsolja.

Strö över salt, peppar och vitlökssalt efter smak. Blanda ihop grädden med sojan, häll denna sås över kycklingen och ställ in formen i ugnen. Gör under tiden i ordning grönsalladen och morotsstavarna. När kycklingköttet är ljust och fast istället för geléigt och rosa är rätten färdig att servera. Pressa gärna potatisen för lyxigare känsla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!