Lättare Caesarsallad

(4 portioner)Caesardressing kan verka oskyldigt men dressingen innehåller mestadels olja, äggula och ost. Prova min smala variant lagad av minifraiche, dra ner på osten och rosta i stället för stek krutongerna.@9a Recept:1 nygrillad kyckling3 sköljda och torkade romansallatshuvuden1/2 fullkornsciabatta1 vitlöksklyfta2 msk grovriven parmesanostflingsalt och nymald svartpepparDressing1 1/2 dl minifraiche1 riven vitlöksklyfta1 msk pressad citron2 mosade sardeller1/2 tsk worcestershiresås2 tsk osötad senap2 msk finriven parmesanostsalt och nymalen svartpeppar

Caesarsallad med fettsnåla ingredienser.

Caesarsallad med fettsnåla ingredienser.

Foto: Hans E Ericson

Mat & dryck2006-01-26 00:00
Gör så här:
1. Drag av skinnet från kycklingen och plocka av köttet.
2. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
3. Skär brödet i tunna skivor tvärs över och rosta dem lätt i torr panna. Skala vitlöksklyftan och skär den i två delar på längden. Gnid in de varma brödkrutongerna med den och salta lätt.
4.Blanda dressingen med salladen. Skär kycklingen i tunna skivor och blanda i.
5.Toppa salladen med krutonger och riven parmesan. Bjud nymald svartpeppar till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!