Latmat för semesterdagar

Varma semesterdagar kan det kännas motigt att gå in i köket och laga mat i flera timmar. Vad göra? UNT har räddningen: Tre recept på snabba och goda lunchrätter.

Mat & dryck2006-06-29 00:00
Semestertider innebär med all rätt att man får vara lat och man får ta ta en paus. Även från köket.
Är det dessutom varmt är det inte läge att ställa sig vid spisen, åtminstone inte någon längre tid.

Min räddning så här års är ett välfyllt basskafferi och säsongens alla fina grönsaker. Passa på att handla på torg eller gårdsförsäljning och njut av allt grönt. Kanske är du lycklig nog att ha en egen täppa?
Med några smarta burkar i skafferiet, ett par olika ostar och andra mejerivaror samt lite rester brukar jag tillsammans med en nypa fantasi få ihop en snabb och näringsriktig lunch.

När det är jordgubbsäsong så är världens enklaste och godaste dessert jordgubbar med vanlig honungsyoghurt.
Trappa ner kraven vid spisen i sommar och njut av långa lata dagar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!