Lammytterfilé med rostad jordärtskockscrème och vinägerbrässerade rotfrukter
(4 port)12 röda cocktailtomter1 msk olivolja1 tsk salt1 tsk socker800 g lammytterfilésalt och vitpepparsmör att steka iJordärtskockscrème200 g jordärtskockor, skalade1 dl grädde1 dl mjölkSalt och vitpeppar Vinägerbrässerade rotfrukter8 st knippmorötter, skalade8 st små persiljerötter, skaladeSmör till stekningSalt1 dl champagnevinäger2 msk honungev 1/2 dl vatten
Salta och peppra köttet och stek det i panna tills det får fin färg, efterstek i ugn 100 grader till en innertemperatur på 54 grader, låt vila innan köttet skärs upp.
Skär jordärtskockan i mindre bitar och rosta dem i ugn på 220 grader tills de fått en gyllenbrun färg. Koka dem sen mjuka i mjölk/gräddblandningen. Sila av vätskan och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Stek de skalade rotfrukterna i smör tills de får färg, salta. Tillsätt honung och vinäger och koka rotfrukterna på medelvärme tills de är genomkokta.
Om värmen är för hög eller pannan för vid bör vattnet tillsättas.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!