Lammstek med bakade tomater marinerad fetaost och oliver

1 liten lammstek vitlökfärska örter, rosmarin, timjan ?små tomater, t ex körsbär, cocktail (vid tidsbrist går det att byta ut mot soltorkade)100 gr fetaost1/2 röd chili, finhackad1 kvist bladpersilja1/2 dl olivoljagoda oliver, liguriska eller kalamata

Mat & dryck2007-04-05 00:00
Gnid in lammet med örter och vitlök, salta och peppra. Bryn köttet i panna, i olja och smör. Stek färdigt i ugn på ca 125 grader tills det når en innertemperatur på ca 58 grader. Låt vila och skär i tunna skivor.
Halvera tomaterna och lägg på plåt, salta och sockra dem och baka i ugn på ca 100 grader ca 1 timme, låt svalna.
Tärna och marinera osten med chili, persilja och olja.
Lägg lammet på fat, strö på ost, oliver och tomater. Avsluta med nymalen svartpeppar och flingsalt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!