Lammkotletter med färsk ingefära
(2 pers)4 lammkotletter2 tsk stött korianderen halv tsk sockeren halv tsk nymalen pepparen halv tesked saltstrimlor av färsk ingefäraoljasmör
Lägg dem på ett fat. Blanda koriander, peppar, salt och socker och gnid sedan in blandningen på kotletternas båda sidor. Låt dem stå i rumstemperatur i minst 15 minuter.
Skala en bit färsk ingefära och skär den i lillfingerlånga mycket tunna strimlor (det går inte att byta färsk ingefära mot den vanliga malda). Stek strimlorna i litet olivolja bara någon minut tills de blir gyllene och lägg dem sedan på hushållspapper att rinna av.
Stek kotletterna i stekpanna i smör några minuter på varje sida. De ska vara rosafärgade inuti. Servera dem med kokt ris i vilket man lagt litet russin någon minut innan det är klart. Lägg en liten hög ingefärsstrimlor på varje kotlett.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!