4 personer
600 g lammfärs
1 ägg
50 g fetaost
2 dl sodavatten
1 tsk salt
2 krm peppar
Fetaostkräm
50 g fetaost
1 dl creme fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
Ramslökspesto
100 g ramslök
50 g sötmandel
2 vitlöksklyftor
50 g parmesan
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Tips! Får du inte tag på ramslök så ta vårlök i samma mängd och en extra vitlöksklyfta.
Servera med 4 bröd, gärna lite grövre, potatisklyftor och en sallad
Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till ramslökspeston, smaka av med salt och peppar.
2. Mosa fetaosten med creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
3. Blanda lammfärs med ägg, sodavatten, smulad fetaost, salt och peppar.
4. Forma 4 burgare och stek ca 5 minuter per sida.
5. Lägg ihop burgaren med fetaostkräm och servera med lite ramslökspesto, potatis och sallad.