Kycklingfilé på två sätt

Kycklingfiléer finns förpackade två och två i färskvarudisken. Precis lagom för två rätter för en person.Kycklingfilé med sweet chili samt lunchmackaLaga båda på låg värme i ugnen och använd till två mål.2 kycklingfiléer1 msk smör/oljasalt och nymalen svartpepparsweet chilisåsTill serveringbasmatiriswokade grönsakerLax med söt soja och stekt risLaxiléer finns att köpa frysta individuellt förpackade. Praktiskt för ensamhushållet. Har du lite basmatiris kvar sedan kycklingen är det gott att steka upp i lite olivolja eller sesamolja.

Mat & dryck2007-02-01 00:00
Sätt ugnen på 150º. Hetta upp lite matfett i en panna. Bryn filéerna med salt och peppar runt om ett par minuter tills de får lite färg. Lägg över dem i en form och låt gå klart i ugnen ca 15 minuter tills klar köttsaft rinner ut när du sticker i köttet. Tiden kan variera med tjockleken på filéerna. Pensla på lite sweet chilisås mot slutet. Ät ena filén direkt med basmatiris och wokade grönsaker. Den andra blir en god lunchmacka dagen efter om du skär den i tunna skivor och fördelar mellan två rostade brödskivor tillsammans med exempelvis mosad avokado, skivad tomat och rödlök samt salt och peppar.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!