Kycklingfilé med skinka och ost

(4 port)4 färska eller frysta kycklingfiléer4 skivor rökt skinka4 skivor lagrad ostPanering:0,5 dl idealmjöl, 1 krm salt, 1 krm paprikapulver, 0,5 krm svartpeppar, 1 ägg, 0,5 dl flagad mandel.

Mat & dryck1998-11-25 14:52
Tina frysta kycklingfiléer och torka av dem. Platta ut filéerna något med handen eller med en plan kastrullbotten.
Lägg en skinkskiva på varje filé och lägg ihop dem två och två med ost emellan.
Blanda mjöl med kryddor till paneringen. Vänd dem i mjölblandningen. Vänd dem sedan i uppvispat ägg och därefter i mandel. Lät dem ligga och torka en stund.
Bryn filéerna på båda sidor i margarin i en stekpanna.
Lägg över dem i ugnsfast form och efterstek i ugn vid 225 grader ca 10 min.
Bjud kycklingen uppskuren i skivor med tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!