Kycklingfärssås med oliver

(4 portioner)1 paket kycklingfärs, 350 g1 msk smör el margarin1 hackad gul lök2 hackade vitlöksklyftor1/2 hackad paprika500 g krossade tomater2 msk ketchup (för att lyfta fram sötman i tomaterna)1 lagerblad1 dl skivade svarta el gröna oliverev lite strimlad rökt skinka el fräst bacon

Mat & dryck2004-11-10 17:27
Hetta upp matfettet och bryn kycklingfärsen tills all vätska kokat in. Tillsätt lök, vitlök och paprika och låt det fräsa med någon minut. Häll i tomatkross, ketchup och lagerblad. Låt det koka under lock i 7­8 minuter. Späd med lite vatten om såsen känns för tjock. Tillsätt oliverna och smaka av med salt och peppar.
Det är gott med lite rökt smak i såsen. Om du vill kan du strimla i lite rökt skinka eller tillsätta lite frästa baconstrimlor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!