Kyckling och räkor under ångad äggstanning (Chawan Mushi)

Räkorna till det här receptet hittar du nog enklast i frysdisken i en asiatisk mataffär. Tänk på att tina dem i god tid. Edamame är en populär aptitretare på japanska restauranger i USA. Bönorna säljs ofta frysta och oskalade (i sina skidor). Om du inte hittar edamame kan du ta gröna ärtor, kikärtor eller grön sparris i små bitar.(4 port)8 stora, råa (grå) räkor, skaladeett halvt kycklingbröstlite salt och japansk sojaen näve små, gröna edamame-bönor4 ägg4 dl kycklingbuljong eller japansk dashi1/2 tsk saltfärsk ingefära

Mat & dryck2003-01-30 11:19
Dela räkorna mitt itu på längden, och strö över en liten nypa salt. Skär kycklingen i små kuber, ungefär en centimeter stora, och stänk en liten skvätt soja över dem. Fördela sedan räkorna, kycklingen och edamame-bönorna i fyra koppar (gärna japanska med lock).
Vispa ihop äggen i en skål. Tillsätt ljummen buljong och salt. Häll äggblandningen i kopparna och skumma bort bubblorna som flyter ovanpå. Lägg på lock eller täck varje kopp noga med aluminiumfolie. Ställ kopparna i en ångkokare. Om du inte har en ångkokare kan du göra så här: ta fram en stor kastrull (med lock) och en skål/panna (med vid, platt botten) som ryms upp-och-ner-vänd i kastrullen. Fyll kastrullen med vatten minst tre-fyra cm upp. Ställ ner de fyllda kopparna på skålens botten och kolla så att de står någorlunda stadigt. Koka upp vattnet och lägg sedan på kastrullens lock. Vattnet ska sjuda, inte vrålkoka. Ånga i femton-tjugo minuter eller tills köttet är vitt och äggblandningen har stannat. Servera med lite riven färsk ingefära på toppen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!