Kyckling med apelsin

(2 port)Kycklingen får sjuda i apelsinsky. Purjolök och morot i tunna strimlor får koka med mot slutet.1 pkt kycklinglår, ca 400 g2 dl apelsinjuice, 1 hönsbuljongtärning1 litenpurjolök, 1 morot1 tsk potatismjöl, 1 dl vatten

Mat & dryck1998-11-23 13:00
Koka upp apelsinjuice med buljongtärning i en gryta. Lägg ner kycklinglåren och koka under lock på svag värme, ca 20 min. Ansa purjolök och morot. Skäri tunna strimlor. Lägg ner i grytan och koka ytterligare ca 5 min.
Rör ut potatismjölet i vattnet och rör ner det i grytan. Koka endast upp.
Bjud rätten med kokt ris. Gör en sallad av tunt skivade apelsiner och röd paprika.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!