Kuvertbröd

5 dl fingervarmt vatten1 dl mjölk25 g jäst2 tsk salt1 msk honung11 dl vetemjöl1,5 dl grahamsmjöl

Mat & dryck2008-05-22 00:01


Gör så här:
1. Mät upp vatten och mjölk, smula ned jästen i en bunke, lägg i salt och honung. Häll i lite av mjölkvattnet. Rör om med trägaffel, häll i resten av mjölkvattnet och rör ned mjölet.
2. Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö över ett par matskedar vetemjöl, täck över bunken med handduk och jäs 1 — 1,5 h.
3. Värm ugnen till 250 grader, smörj två plåtar eller använd bakpapper. Strö ut drygt ½ dl vetemjöl på bakbordet. Tippa ut degen på mjölet. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska vara kvar.
4. Strö lite vetemjöl över degen. Platta försiktigt ut degsjoket med handen. Kläm inte för mycket. Skär snabbt degen i 6-7 cm smala remsor. Dela varje remsa i 2-3 bitar.
5. Flytta bitarna till plåtarna och grädda bröden mitt i ugnen ca 20 min. Låt bröden svalna utan handduk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!