Kryddiga pumpamuffins

20 muffins i normalstora formar225 g skalad pumpa, skuren i bitar175 g mjukt smör2 dl strösocker3 ägg3 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker2 tsk mald ingefära1 tsk nystötta kardemummakärnor3 dl vetemjöl special1 dl grahamsmjöl— dl mjölk1 nypa flingsalt

Mat & dryck2008-10-30 00:00
Prova de här goda pumpamuffinsen med kryddig smak från ingefära och kardemumma. Konsistensen är härligt spänstig och saftig, precis så som man vill ha dem. Gör gärna dubbel sats och frys in.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala pumpan, skrapa ur fröna (som på melon) och skär pumpaköttet i grova bitar.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i pumpabitarna. Låt koka tills de känns mjuka, cirka 5 minuter.
Låt droppa av i sil. Mosa bitarna och låt kallna.
Rör smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggen ett i taget.
Blanda kryddor, salt och mjöl för sig.
Vänd ner det i smeten och tillsätt mjölken.
Slutligen, rör ner pumpamoset.
Klicka i smeten så att de fyller tre fjärdedelar av muffinsformarna.
Grädda muffinsen cirka 30-35 minuter i nedre delen av ugnen.
Dofta eventuellt över lite florsocker vid servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!