Kryddig morotssoppa

(4 portioner)2 msk olivolja1 hackad gul lök2 hackade vitlöksklyftor1 liten urkärnad ochfinhackad röd chili-frukt1 tsk spiskummin3­4 stora slantademorötter, ca 400 g8 dl hönsbuljongrivet skal och saft från en tvättad apelsin1 msk honungsalt och nymalen svartpeppar efter smak

Kryddig morotssoppa.

Kryddig morotssoppa.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Mat & dryck2005-04-07 00:00
Hetta upp oljan och låt lök, vitlök, chili och spiskummin fräsa utan att ta färg. Ha i morötterna och låt de fräsa med ett par minuter innan buljongen hälls på. Sjud soppan under lock cirka 15 minuter eller tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät. Smaka av med honung, salt och peppar. Späd med lite vatten om soppan blir för tjock.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!