Kryddig lammfärspaj med fetaost
4 port, Tid: 40 min
Ingredienser:
25 g smör
6 ark filodeg
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 röda chili
1 msk garam masala
½ msk spiskummin
100 g bladspenat
1 dl russin (kan uteslutas)
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
2oo g riven lagrad prästost
200 g fetaostSalt och cayennepepparSmör eller olja till stekning
Gör så här:
1- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
2- Lägg ett filodegsark i en ugnsfast form eller en pajform. Pensla med smör och lägg på ett nytt ark. Upprepa tills alla ark är på plats i formen. Det gör inget om de hänger en bit utanför.
3- Finhacka vitlök, lök och chili. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna. Fräs löken på medelvärme tillsammans med, chili, garam masala och spiskummin. Häll löken på en tallrik. Tillsätt lite mer fett i pannan och öka temperaturen. Stek lammfärsen tills den får färg. Blanda ner löken, kryddorna och spenaten. Smaka av med salt och cayennepeppar.
4- Blanda samman ägg, crème fraiche, mjölk och prästost. Smaka av med salt och cayennepeppar. Blanda med lammfräset och russin.
5- Fördela blandningen i filodegsformen. Toppa med smulad fetaost. Låt baka ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.