Kronans kaka med kolaglasyr
75 g margarin1,5 dl sötmandel, 3 bittermandlar1,5 dl socker, 2 medelstora kokta, rivna potatisar (ca 150 g)2 äggKräm:1,5 dl mellangrädde, 0,5 dl socker, 0,5 dl sirap.Lingongrädde:2,5 dl mellangrädde, 1 dl rårörd lingonsylt.
smält margarinet. Mal mandeln. Blanda mandel med socker och rör ner i fettet.
Rör ner potatisen. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll smeten i smord och bröad form, rymd ca 1 l. Grädda i ugn vid 175 grader, ca 40 min.
Låt kakan svalna.
Kräm:
Blanda grädde med socker och sirap i en vid kastrull. Koka kraftigt utan lock tills krämen börjar tjockna, 10_15 min.
Låt krämen svalna. Stjälp upp kakan
på ett fat.
Bred kolakräm över hela den kalla kakan. Vispa grädden och rör ner lingonsylt. Bred lite av lingongrädden över tårtan.
Bjud resten av lingongrädden till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!