Krämig sill och lyxig laxtartar

Midsommar hägrar och det är dags att planera inför sillbordet. Med inläggningssill kan köksnovisen briljera. Som vanligt är det enkla recept som går snabbt att göra.

Mat & dryck2005-06-16 00:00
Jag hittade en ny smart produkt i affären som gör det enklare att lägga in sill. Tillsammans med inläggningssill som finns urvattnad och klar, kan vilken köksnovis som helst briljera med snitsiga inläggningar precis som mamma alltid gjort.
Med ett par matskedar fantasi och fina råvaror kommer man långt. Honungssenap och pistaschmandlar fick smaksätta den inlagda sillen och av fin nypotatis gjorde jag en sallad med matjessill.
Rökt och rimmad lax hackade jag ihop till en
tartar i glas och smaksatte med koriander och avokado. Glöm inte lagrad ost, knäckebröd, gärna av surdeg och immande kall öl och nubbe till.

Sök recepten i kokboken:

Honey Dijon-sill

Matjessallad med färskpotatis och äpple

Laxtartar med avokado och koriander


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!