Krämig pasta med rostad sparris, avokado och kyckling

(ca 4 portioner) En riktig festrätt i vårens tecken.1-1 1/2 paket, färsk spenattagliatelle1 knippa, 250 g grön sparris1-2 msk olivolja1 nygrillad kyckling1 burk, 2 dl minifraiche3-4 msk grön pestoTill garnering1 avokado4 salladslökar70 g rucolalite rostade pumpafrön, alt solrosfrön el pinjekärnor (frön hittar du bla a i hälsokosthyllan, alt bland torkad frukt, nötter)lite flagad parmesanostflingsalt och nymald svartpeppar

Mat & dryck2007-04-19 00:00
Sätt ugnen på 250 grader. Tillaga pastan enligt paketets anvisningar. Se till att den inte blir överkokt. Skölj den i kallt vatten i ett durkslag. Skölj och skär bort den yttersta torra delen av sparrisen. Lägg stjälkarna i en ugnsform, gärna av teflon och häll över ett par matskedar olivolja. Strö över en nypa flingsalt och rosta i ugnen ca 6-8 minuter tills sparrisen fått lite färg. Skaka formen en gång. Skär stjälkarna i 3 cm långa bitar. Plocka köttet från kycklingen och skär det i mindre bitar. Blanda minifraiche och pesto i en liten kastrull och värm upp. Smaka av med salt och peppar. Skär avokadoköttet i tärningar och strimla salladslöken. Värm pastan i såsen med kycklingen. Vänd försiktigt i sparrisen och rucola. Dekorera med avokado, salladslök, och pumpafrön. Salta och peppra generöst. Bjud flagad parmesan till.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!