Krabba naturell med smält smör och amerikansk cocktailsås

(4 portioner) 4 fina krabbor100 g smör (ej margarin)1 droppe rödvinsvinägerAmerikansk cocktailsås:2 dl ketchup1 tsk Worcestershiresås1 msk färskriven pepparrotnågra droppar citronsalt och nymald peppar

Mat & dryck2008-10-19 00:28
1) Smält smöret utan att det blir brynt. Tillsätt en droppe vinäger och rör om.
2) Blanda ingredienserna till cocktailsåsen och smaka av med salt och peppar.
3) Dela krabborna tvärsöver mellan ögonen och bryt av ryggskölden. Så gott som allt är ätligt därunder. Det brungula "krabbsmöret" ät en delikatess.

Knäck klorna och benen med skaldjurstång eller nötknäckare och peta ut innehållet. Doppa i smör eller cocktailsås. Servera gärna rostat bröd till.
Krabba äts vanligen med hovmästarsås men det kan vara kul att prova den här enkla men goda varianten. Smält smör med en droppe vinäger är underbart till både krabba och hummer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!