Köttfärs- och kikärtsröra med bulgur och paprika

kikärtor från konservsquashröd paprikarödlökquinoarapsoljanötfärs Salt och pepparVitlökspulverBasilika, eller annan torkad örtServera gärna med en klick gräddfil, majs, morotsstavar och ev. grönsallad.

Foto: Tor Johnsson

Mat & dryck2009-01-30 16:12
Öppna konservburken med kikärtor, häll ned innehållet i ett durkslag och skölj med kallt vatten tills det mesta skummet är borta. Låt kikärtorna ligga kvar i durkslaget och rinna av. Skölj squash och paprika noga och skär dem i kuber om cirka en halv centimeter, föredrar man mindre bitar går det också bra. Skala moroten och skär den i stavar.

Placera morotsstavarna i en skål med kallvatten och skjut den åt sidan. Skala och finhacka löken. Dosera och tillaga sedan quinoan enligt anvisningar på dess förpackning. Värm stekpannan med lite olja i, lägg i köttfärsen och sänk till rimlig stektemperatur. Tillsätt den hackade löken och squashen till köttfärsen och låt blandningen stekas under omrörning tills köttfärsen är helt genomstekt, det vill säga har antagit en grå nyans och inte längre är röd, och löken är genomskinlig, i cirka 3 - 5 minuter.

Salta och peppra efter smak och krydda gärna med vitlökssalt och någon torkad ört, till exempel basilika eller timjan. Även dessa efter smak. Lägg slutligen i kikärtorna och paprikan och rör om, så att allt blandas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!