Kött i tomatsås

(8—10 port)2 kg kött, till exempel fransyskaMorötter, stjälkselleri och vitlöksklyftar att fylla köttet medTomatsås:1 tub tomatpuré3 burkar krossade tomaterEv 1—2 rivna morötter2—3 tsk vardera av spiskummin, timjan och oregano5—6 hackade vitlöksklyftor1—2 rödvinSalt och peppar

Mat & dryck2008-10-19 00:20
Gör med en kniv ett hål mitt i steken som löper längsmed köttet. Peta in en hel morot, bitar av stjälkselleri och vitlöksklyftor. Stek köttet i en gryta tillsammans med kryddor och vitlök. Tillsätt vinet och låt koka någon minut. Tillsätt därefter tomatpuré, tomater och vatten så att det täcker köttet. Salta och peppra. Låt koka minst 1 1/2 timme, gärna längre. Ta upp köttet och skär i centimetertjocka skivor. Servera med gnocchin och tomatsåsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!