Konditori Savoy

Kafépatrullen vore de första att applådera en rejäl renovering av lokalerna. Men i fikautbudet briljerar Konditori Savoy.

Mat & dryck2009-05-08 06:00
Det är i år 50 år sedan Konditori Savoy öppnade i Luthagens centrum. Flera bakelser har, med all rätt, hängt med sedan den tiden. Även inredningen andas en rejäl dos 50-tal, men tyvärr har den potentiella charmen blivit alltför nött. Kafépatrullen vore de första att applådera en rejäl renovering, gärna i 50-talsstil, av såväl matsal som uteservering. Och med en större toalett utrustad med skötbord skulle fiket bli ännu mer poppis blands stadsdelens många föräldralediga.

Det är i gofikautbudet konditoriet briljerar och visar att nybakat verkligen spelar roll. Studentska (22 kr) med pistage och tryffel är fantastisk med sin krämiga och tydliga pistagesmak. Choklad- och jordnötsmazarinen med namnet New York (22 kr) är varje snickerälskares dröm. Katalanska (22 kr), en smördegsmazarin med hallonsylt, är på samma gång spröd och saftig. Latten (30 kr) görs tyvärr med maskin, men är trots det helt okej med bra skum.
Savoy har några alternativ för den matsugne. Kondislunch (50 kr) består av två frallor med matiga pålägg samt kaffe. Smörgåsarna - vi valde leverpastej respektive köttbullar som pålägg - är smarriga men det är synd att det inte går att välja mörkt bröd. Spenat- och fetapajen (70 kr inkl sallad, dryck, kaffe och gobit) är god och mättande, men har alldeles för svampig konsistens. Bästa valet är focaccian med parmaskinka, mozzarella, crème fraiche och soltorkade tomater (70 kr inkl sallad, dryck, kaffe och gobit). Frasigare och smakrikare kan en focaccia knappast göras.
Konditori Savoy
Var? Ringgatan 35.
När? Vardagar 8-18, lör 9-15, sön stängt.
Påtår: Ingår.
Latte: 30 kr.
Utbud: Stort utbud av kakor, bullar, bakelser och tårtor. Kalla och varma mackor, sallader, pajer.
Vid bordet bredvid: Ett par äldre män.
Barnvänligt: Okej. Barnstolar finns och det är gott om plats. Men ett skötbord vore fint.

+ Delikata bakverk

- Sliten lokal och trist uteservering
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!