Kokt sparris lättare hollandaisesås och krabba

Sparris som förrätt( 4 portioner) Elegant klassiker som jag stilar till lite extra med krabba. Inte nödvändigt men ljuvligt gott. Såsen har jag gjort betydligt lättare än traditionell smörstinn sås.2 knippor, 500 g grön sparrisvatten + ½ tsk salt1 burk krabba, alt räkorLättare hollandaisesås4 äggulor2 msk pressad citron1 dl vatten2-3 msk smörev lite hackad färsk dragonlite salt och nymald vitpeppar

Mat & dryck2007-04-19 00:00
Skölj och skär av den nedersta delen av sparrisens stjälk. Koka upp vatten och salt i en låg vid kastrull så det precis täcker sparrisen. Lägg i den när det kokar och sjud ca 5-6 minuter tills sparrisen är mjuk men inte lös. Tag upp med hålslev och lägg på ett varmt fat. Koka upp vatten i en kastrull, sänk värmen och låt det sjuda. Lägg ingredienserna till såsen förutom smöret och ev dragonen i en rostfri bunke som täcker kastrullen. Vispa blandningen tills den börjar tjockna. Klicka i smöret och vänd i dragonen om du vill ha det. Servera såsen till sparrisen med krabba på toppen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!