Kokt fisk med ägg, rödbetor och brynt smör

Hittar du färsk fiskfilé som säljs en och en är det toppen annars har jag sett att det finns individuellt förpackade torskportionsbitar. Mer "politiskt korrekt" är det att försöka hitta något alternativ till torsken som kolja eller hoki till exempel. Det här är en supersnabb och mycket god rätt. Ät en knäckemacka till.1 vit fiskfilé, t ex koljavatten, 1 nypa salt ett ev par vitpepparkornTill serveringpotatis1 ägg2 msk smör3-4 skivor inlagda rödbetorflingsalt och nymald vitpeppar

Mat & dryck2007-02-01 00:00
Börja med att koka potatis och hårdkoka ett ägg. När det är klart kokar du upp vatten till fisken med en nypa salt och gärna ett par pepparkorn i en vid kastrull. Skölj av fisken och lägg i den i kastrullen. Låt det sjuda 3-4 minuter beroende på tjocklek så fisken blir precis genomkokt, inte mer. Då blir den torr. Skala ägget och klyfta det, hacka rödbetorna. Hetta upp smöret och låt det precis blir brynt. Servera fisken med ägg och rödbetor på toppen och kokt potatis samt en sked brynt smör över. Salta och peppra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!