Klaus Pontvik, ägare av restaurangen Ekocaféet och butiken Klaus goda
Foto: Rolf Hamilton
? Jag tänkte säsong, höst. Och så måste det finnas koppling till lokal och regional mat. Jag tänkte på rotfrukter och kantareller till rönnbären.
Vad brukar du göra av rönnbär?
? Jag lagar väldigt sällan på det. Rönnbär är inte det enklaste, eftersom det är så mycket bitterhet i dem. Men jag har just upptäckt en rönnbärskapris.
Hur blev resultatet?
? Bra, tror jag!
sdfjklsfj
Syltade rönnbär
Ingredienser:
2 dl frysta rönnbär (frosten tar bort del av den bittra smaken)1 äpple
ca 1/2 dl socker
1/2 msk flytande honung
1 skvätt konjak
kanelstång
1 strimla chilifrukt
2 dl vatten
Gör så här:
Lägg vatten, bär, tärnade äpplen kanelstång och chilifrukten i en kastrull. Låt koka upp. Häll i socker och konjak. Låt koka tills frukten mjuknar. Lägg till honungen. Ta bort äppelbitarna, överskottsvattnet och chilifrukten. Serveras gärna med ugnsrostade rotfrukter, kantarellsås och souvas.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!