Killen vid grillen
Av: Jonas BorssénBokus.com: 157 krAkademibokhandeln 299 kr.
Foto:
Som glad grillamatör hittar jag många tips som kommer att göra mig till en bättre grillkock i sommar.
Till exempel att man inte måste ha den flådigaste gasolgrillen för att kunna variera värmen. Det går lika bra i en vanlig klotgrill, genom att bygga en högre kolbädd i ena halvan och en mindre i den andra. Kanske självklarheter för somliga, men inte för mig.
Genomgående är boken väldigt instruktiv och utgör ett bra stöd för den
inte fullt så vana grillkocken.
Genomgången av vilka druvor och viner som passar till vilken grillrätt är också ett bra stöd och visar att det inte alltid är en sval öl som är det bästa komplementet.
Bland recepten samsas sedan sallader och smårätter (Grillade pilgrimsmusslor med tapenade är en favorit) med allt ifrån barbecuerökt laxfilé med druvsalsa till barbecuegrillad julskinka.
Överlag får man en hel del inspiration till att bryta upp de invanda grillmönstren och pröva några nya varianter. Dessutom bra med alla krydd- och marinadrecept.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!