KANTARELLOMELETT (4 portioner)

5 ägg, 0,75 dl vispgrädde, 3 dl mjölk, 0,5 tsk salt, 1 krm nymald svartpeppar. Stuvning: 12 medelstora kantareller, 2 msk smör, 2 msk vetemjöl, 2 dl mjölk, 1 dl matlagningsgrädde, 0,5 tsk salt, 1 krm nymald svartpeppar, 1 knippa persilja.

Mat & dryck2008-09-10 22:44
Vispa äggen, blanda ned grädde, mjölk, salt och peppar. Häll omeletten i smord ugnssäker form, grädda i 200 grader 35 minuter. Låt svampen koka i torr stekpanna tills vätskan försvunnit, tillsätt smör, fräs i 15 minuter på svag värme. Strö över mjöl, späd med mjölk/matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme min, salta och peppra. Häll stuvningen över omeletten, garnera med persiljan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!