Kalops

(4 portioner) 800 g benfri högrev1 msk smör till bryning10 kryddpepparkorn2 lagerblad5 dl vatten el oxbuljong3-4 morötter1 purjolök3 msk vetemjölsalt och nymalen svartpeppar

Mat & dryck2009-01-15 09:00
Skär köttet i kuber. Skär bort överflödigt fett och senor. Bryn köttbitarna i omgångar så de får fin färg och lägg över i en gryta. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Häll i vatten eller buljong och låt sjuda under lock på svag värme i ca 1 timme. Skala och skär morötterna i bitar. Dela purjon längst med stjälken och skölj ur eventuell jord. Strimla löken grovt tvärs över. Lägg i morötterna och låt kalopsen sjuda ytterligare 10 minuter. Tillsätt purjon och sjud fem minuter till. Rör ut mjölet med lite vatten och rör i. Låt det sjuda ett par minuter tills skyn blir lite simmig. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och gärna rödbetor samt en stor portion sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!