Kalla gräddfilspannkakor med fyllning
(ca 10 st)3 ägg2 dl mjölk1 dl vetemjöl0,5 tsk salt1,5 dl gräddfil2 msk smält margarinFyllning:0,5-1 liten purjolök2-3 syrliga, fasta äpplen150 g rökt skinka1,5 dl creme fraiche1,5 dl gräddfil1-2 tsk fransk senap
Hetta upp en pannkakslagg med lite fett (övriga laggar behöver inte smörjas). Grädda tunna pannkakor på båda sidor.
Lägg upp dem med smörpappersremsor emellan. Låt dem kallna. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Skala eventuellt skölj annars, kärna ur och tärna äpplena fint. Skär skinkan i tärningar.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Smaka av. Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop eller gör ett paket av pannkakan runt fyllningen.
Blanda till en grönsallad av olika sorter med gurka, tomater och paprika i olika färger.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!