Jordärtskockspannacotta med chips och mandel
(4 port) 300 g jordärtskockor3 dl hönsbuljong3 dl grädde 3 gelatinblad50 g hel skalad mandelolja till fritering salt och peppar
Gör så här: Skala och skiva 200 g skockor och koka dem mjuka i hönsbuljongen. Slå på grädden och låt koka ytterligare några minuter. Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem sedan i lite av "skockabuljongen".
Mixa skockorna med stavmixer och sila bort större bitar. Smaka av med salt och peppar. Fyll därefter portionsskålar och låt stelna i kyl.
Rosta mandeln gyllenbrun ugnsplåt i 200 grader och grovhacka dem sedan. Skala resten av skockorna och skiva dem tunt. Fritera dem sedan till chips i olja. Servera chipsen på pannacottan tillsammans med mandeln.
Serveringstips: En trevlig aptitretare som går bra att variera med lite souvas (rökt reninnanlår) eller parmaskinka.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!