Iskall gazpachosoppa med citron- och dillgrillat räkspett

(4 personer)4 dl tomatjuice1 dm skalad gurka1/2 röd paprikamatolja till paprika1/2 rödlök1 mskcitronsaft1 tsktabasco eller efter smaksalt och nymalen svartpeppar12 räkor med skalSås:rivet skal från en citron1/2 dl finskuren dill1/2 finhackad vitlöksklyfta1/2 dl olivoljasalt och nymalen svartpepparblötlagda träspett

Mat & dryck2004-05-06 00:00
Pensla paprikan med oljan, grilla den i ca 10 minuter eller tills skalet har fått en kraftig färg, kyl ned och skala paprikan samt ta ur kärnhuset.
Mixa juicen med samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Sila soppan och kyl ned den i frysen innan servering.

Skala endast stjärten på räkorna och trä dem på spettet
Blanda samtliga ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
Grilla räkorna i ca 30 sekunder, lyft av dem och pensla på citron/dill. Servera till soppan medan de är varma
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!